Ontdek de gezonde voordelen van PFAS-vrije pannen

Ben je op zoek naar gezondere alternatieven voor jouw keukengerei? Dan ben je op de juiste plaats beland. Hier bespreken we alles wat je moet weten over PFAS-vrije pannen. Hier kom je te weten wat PFAS is, waarom het gevaarlijk kan zijn, welke pannen PFAS-vrij zijn en hoe je jouw gezonde levensstijl kunt ondersteunen door te kiezen voor de juiste pan. 

Wat zijn PFAS nu juist?

PFAS zijn synthetische chemicaliën die vaak worden gebruikt in industriële en consumentenproducten vanwege hun water-, vet- en vuilafstotende eigenschappen. Ze worden vaak gebruikt in coatings van pannen, omdat ze voorkomen dat voedsel aan de pan blijft kleven en de pan gemakkelijk te reinigen is. PFAS zijn echter controversieel vanwege hun potentiële schadelijke effecten op de gezondheid en het milieu.


Studies hebben aangetoond dat PFAS in verband kunnen worden gebracht met een breed scala aan gezondheidsproblemen en dat ze zeer persistent zijn in het milieu en pas na 100den jaren afbreken. Daarom zoeken steeds meer consumenten, zoals jij, naar PFAS-vrije alternatieven voor hun keukengerei.

Wat is dan juist het verschil tussen PTFE en Keramische pannen?

Pannen met een antiaanbaklaag van PTFE, vaak Teflon-pannen genoemd, zijn licht qua en makkelijk om zonder kleven te bakken, maar gevoelig voor beschadiging. Keramische pannen hebben een keramische antiaanbaklaag van natuurlijke materialen en zijn duurzamer en hittebestendiger dan PTFE-pannen. Keramische pannen zijn meestal PFAS-vrij en bieden een veiliger alternatief voor mensen die zich zorgen maken over de mogelijke gezondheidsrisico's van PFAS.

Wij bieden de oplossing met PFAS-vrije alternatieven

Met onze keramische Ceraforce bakpannen kies je voor een antikleef bakpan zonder PFAS. Onze Ceraforce® keramische antikleeflaag wordt gevormd door middel van een Sol-Gel methode die de antikleef eigenschap van onze pannen stevig doet toenemen. Krokant bakken met weinig vetstof gaat dus eenvoudig .

Demeyere Ceraforce

ROESTVRIJSTALEN PANNEN

Hoe lang gaat een PFAS-vrije antikleefpan mee?

Een PFAS-vrije pan gaat net zo lang mee als een koekenpan met een PFAS-coating. De levensduur van de pan hangt af van verschillende factoren, zoals de gebruiksfrequentie, het materiaal van de pan en de manier van schoonmaken en onderhouden. Over het algemeen gaan kwalitatief hoogwaardige pannen langer mee dan goedkope pannen. Het is ook belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen om ervoor te zorgen dat de pan zo lang mogelijk meegaat.