Fonduesets

Fondue is een tijdloze klassieker voor de feestdagen. Maak de avond nog feestelijker met een van onze complete hoogwaardige fonduesets, van pot tot vorkjes!

cookware

2 Resultaten
2 Resultaten
Verwijderen van verlanglijst Verwijderen van verlanglijst
Staub Specialities
Fondueset, 10-delig
  • ,,swatch black
  • ,,swatch cherry
219,00 €
Hou me op de hoogte
Verwijderen van verlanglijst Verwijderen van verlanglijst
Staub Specialities
Fondueset, 10-delig
  • ,,swatch cherry
  • ,,swatch black
219,00 €
Hou me op de hoogte
2 van 2 producten

FONDUESETS

Heerlijke fondue: niet alleen voor speciale gelegenheden

Fondue is al vele jaren een echt succesnummer. Het concept ontstond in Frankrijk en werd al snel populair in Zwitserland, waar het nu hét nationale gerecht is. Bij een klassieke fondue smelt je kaas in een fonduepan en dip je er vervolgens stukjes brood of aardappel in met behulp van een lange vork. Zo'n kaasfondue is ook bij ons al tientallen jaren populair en ondertussen een tijdloze klassieker voor de eindejaarsfeesten of op speciale gelegenheden.

Kaasfondue is snel klaar en bijzonder veelzijdig, want je kunt er verschillende soorten kaas voor gebruiken. Maar naast de klassieke kaasfondue bestaat er ook nog zoiets als vleesfondue. Daarbij gaar je stukken vlees in hete olie, wijn of bouillon. Brood, sauzen, augurken en andere lekkernijen serveer je erbij. Bij een vleesfondue kies je zelf welk vlees je klaarmaakt. Kalf, varken, rund, lam of kip ... Het kan allemaal. Maar ook zeevruchten (zoals scampi) kun je perfect bereiden in olie, wijn of bouillon.

Ga je voor wijn of bouillon, dan kun je zelfs groenten fonduen. Een ander type fondue is chocoladefondue, een populair dessert. In dit geval smelt je de chocolade in de fonduepan en dip je er fruit of koekjes in. In de webshop van ZWILLING vind je fonduesets en -pannen in diverse formaten. Die kun je voor een specifiek type fondue gebruiken of zijn net multi-inzetbaar.

Welke fonduepan voor welk type fondue?

Afhankelijk van het type fondue is de ene fonduepan al meer geschikt dan de andere. Voor de klassieke kaasfondue smelt je je kaas in een bijzondere fonduepan: de 'caquelon'. Die pot met lange handgreep kan gemaakt zijn van hoogwaardig, dubbelwandig en geglazuurd keramiek, gietijzer of staal.

De fonduesets van STAUB zijn gewoonlijk gemaakt van roestvrij staal of gietijzer en bestaan uit een fonduepan met handgrepen die je op een fonduestel met brander zet. Net zoals de 'caquelon' dus. Er bestaan ook elektrische fondues met brander en brandpasta. De meeste fonduesets zijn geschikt voor kaas- en vleesfondue. Voor een heerlijke chocoladefondue kies je een specifieke fonduepan of chocoladefontein. Een traditionele set uit gietijzer is ook een optie.

Waarop moet je letten wanneer je een fondueset koopt?

Voor je een fondueset in je winkelmandje legt, moet je weten of je alleen voor een bepaald type fondue gaat dan wel of je verschillende soorten wilt uitproberen. Ook het formaat moet juist zitten, want elke set is bedoeld voor een bepaald aantal personen. Fonduevorkjes kun je apart bijkopen, zodat je meer gasten kunt uitnodigen. Welk design in de webshop van ZWILLING je het meest bekoort, is gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur. Je haalt in elk geval een hoogwaardig product van ZWILLING of STAUB in huis, dat met zijn mooie look en duurzame eigenschappen vast in de smaak zal vallen.