Serveer de lekkerste pannenkoeken

Hoe de perfecte pannenkoek bakken?

In 6 Stappen naar de perfecte pannenkoek

Hoe verser de producten voor je beslag, hoe beter de smaak van je pannenkoeken.

Maak je pannenkoekenbeslag op voorhand klaar en laat het afgedekt even rusten in de koelkast.

Let op: doe geen suiker in je beslag. Zo voorkom je dat je pannenkoeken aanbakken. Suiker heeft namelijk de neiging om te karamelliseren. Het is beter om suiker op de pannenkoeken te strooien wanneer ze klaar zijn.

Wil je helemaal op zeker spelen? Voeg een beetje olie of gesmolten boter toe aan je deeg.

Wil je een mooi egaal gekleurde én krokante pannenkoek vol smaak? Dan kies je best voor een dikke, roestvrijstalen pannenkoekenpan. Een pan met antikleeflaag is een eenvoudig alternatief, let er wel op dat je dan enkel siliconen of houten keukentools gebruikt.

Verwarm je pan op 70 à 80% van het totale vermogen van je kookplaat

Gebruik op inductie zeker niet de boosterfunctie. Doe je dat wel dan kan het deeg verbranden in het midden van de pan.

Vet je rvs pan in met voldoende boter. De pan is op temperatuur zodra het schuim van de boter wegtrekt. Verwijder de overtollige vetstof en … bakken maar!

Om een bakpan met antikleeflaag in te vetten gebruik je best arachideolie of gesmolten boter. Smeer de vetstof in een dun laagje uit over de pan. Dat lukt het makkelijkst met een keukenkwastje.

Je eerste pannenkoek kan mislukken. Dat is niet erg. Ga door. Pannenkoeken bakken is iets dat je in de vingers moet krijgen. De kunst is om wat te ‘spelen’ met de stand van het vuur, zodat je pan een continue temperatuur aanhoudt. Hoe dikker je pan, hoe eenvoudiger dit is.

Klaar? Laat de pan even afkoelen en week ze dan in een sopje van warm water met afwasmiddel. Daarna krijg je ze zo weer schoon met een zacht sponsje. Onze pannenkoekenpannen kunnen in de vaatwasser. Toch bevelen we handwas sterk aan. Vaatwasserproducten worden namelijk steeds agressiever en kunnen het aluminium dat deel uitmaakt van de bodem aantasten.

Koos je een pannenkoekenpan met een antiaanbakaag? Voor het optimale behoud van de antikleefeigenschappen dien je de pan na elk gebruik vetvrij te maken. Gebruik hiervoor een sopje van warm water met afwasmiddel en vermijd de vaatwasser.

Ben je gewoon om pannenkoeken te bakken in een antikleefpan? Probeer dan eens een roestvrijstalen pan. De eiwitten en gluten stollen en karamelliseren beter op dat rvs oppervlak, met een heerlijke smaak tot gevolg. Een echte aanrader en dankzij bovenstaande tips makkelijk haalbaar.

De heerlijkste pannenkoekenrecepten

Crêpes, flensjes, pancakes, poffertjes, blini’s … Het verschil in benaming zit vaak zit in de grootte en de dikte van de pannenkoek. Wij maakten speciaal voor jou de selectie van onze favoriete pannenkoekenrecepten. Veel bakplezier en smulpret!

Wat is jouw ideale pannenkoekenpan?

Bruine gebakken pannenkoek
Egaal gebakken of met een patroon

Roestvrijstalen en gietijzeren pannen zijn heel effen. Hierdoor maakt je pannenkoekenbeslag goed contact met het bakoppervlak en vormt zich een mooie, egaal gekleurde en krokantere pannenkoek.

 

Bij pannenkoekenpannen met een traditionele antikleeflaag hecht het pannenkoekenbeslag niet of veel minder. Dit bakt eenvoudiger. Het resultaat zal lekker zijn maar minder egaal gekleurd en niet zo krokant.

Demeyere RVS en aanti aanbak pannenkoekpannen
Een vluggertje of een bakmarathon

Een pannenkoekenpan uit roestvrij staal of gietijzer neemt de hitte meer gelijkmatig op en verdeelt ze evenwichtig. Ideaal voor een langere baksessie.

 

Wil je dat je pan razendsnel opwarmt, voor een snelle hap? Kies dan voor onze aluminium pannenkoekenpan.

Voor kleine en grote eters

Met de maat van onze pannenkoekenpannen verwijzen we naar de diameter van de bovenkant van de pan.

Voor klassieke pannenkoeken is een pan van 24 of 26 cm ruim genoeg. Tenzij je een grote eter bent natuurlijk.

Wil je flensjes maken? Dan is een diameter van 28 cm handig om er meerdere tegelijk in één pan te bakken.

pannenkoek bakken op inductie
Bakken op inductie

Met al onze pannenkoekenpannen kan je op inductie aan de slag. Wens je een stap verder te gaan en het maximum uit je inductiekookplaat te halen? Kies dan voor een pannenkoekenpan met de unieke TriplInduc® bodemtechnologie. Je zal versteld staan hoe eenvoudig en nauwkeurig je de baktemperatuur controleert.

DOWNLOAD JOUW PANNENKOEKEN E-BOOK


Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en ontvang ons gratis digitale pannenkoeken e-book.

Onderhavig algemeen wedstrijdreglement regelt de relatie tussen de deelnemer en Demeyere CommV, Atealaan 63 te 2200 Herentals, BTW BE-0400.853.884, de organisator. Door deel te nemen aan een wedstrijd, georganiseerd door Demeyere CommV, aanvaardt de deelnemer dat dit algemeen wedstrijdreglement van toepassing is. Iedere deelnemer wordt derhalve geacht de inhoud van dit reglement te hebben gelezen, begrepen en zonder enige beperking te hebben aanvaard. Het wedstrijdreglement staat ter beschikking op de website www.zwilling.com/pancakes/

De volledige kosten voor de deelname aan de wedstrijd (internetverbinding, ...) zijn volledig ten laste van de deelnemer. In geen geval kunnen de deelnemers hun kosten voor deelname terugvorderen van de organisator. De organisator van deze wedstrijd kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor wijzigingen of annulering van deze wedstrijd ten gevolge van overmacht of andere redenen. Elk geval dat niet uitdrukkelijk in dit reglement voorzien is, zal door de organisator zelf beslist worden. Tegen zijn beslissing is geen beroep mogelijk.br>
De organisator kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor technische problemen met de site, sociale media en/of het mailsysteem. De organisator kan niet aansprakelijk worden gesteld voor elke eventuele incompatibiliteit tussen de gebruikte technologieën voor de wedstrijd en de hardware- en/of softwareconfiguratie die de deelnemer gebruikt. Elke deelnemer kan slechts éénmalig deelnemen, namelijk met zijn unieke persoonsgegevens. De periode van deelname wordt op sociale media uitdrukkelijk vermeld. Deelnames buiten de periode van deelname worden bijgevolg uitgesloten.

De wedstrijd staat open voor alle natuurlijke personen die gedomicilieerd zijn in België of Nederland en die op het ogenblik van de wedstrijd minstens de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Minderjarigen kunnen enkel meedoen met de wedstrijd indien hij/zij de toestemming voorlegt van zijn/haar wettelijke vertegenwoordiger. Indien er andere voorwaarden zijn voor deelname, zullen deze op onze sociale media worden meegedeeld.

De persoonsgegevens die de organisator van de deelnemer verzamelt, vallen onder toepassing van de wet van 8 december 1992, aangepast volgens de wet van 08/12/1992, m.b.t. de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, hierna “privacywet” genoemd. Ze worden opgenomen in het klantenbestand van Demeyere CommV. Deze persoonsgegevens kunnen gebruikt worden om de deelnemer te contacteren over de wedstrijd. De deelnemer heeft steeds inzage- en verbeteringsrecht, en zulks conform de privacywet.

Om deel te nemen aan de wedstrijd moet aan volgende criteria voldaan worden:

  1. Op 2 februari 2023 bakten 8 medewerker van Demeyer, op een half uur tijd, een zo hoog mogelijke toren van pannenkoeken.
  2. Wie de juiste hoogte in mm raadt voor maandag 20 februari, maakt kans op een Demeyere Industry 5 pannekoekenpan t.w.v. €189. In het geval van gelijke kansen zetten we onze Good Luck Fairy in.
  3. Op 21 februari wordt de winnaar persoonlijk bekendgemaakt. Deze wedstrijd wordt niet gesponsord door of in verband gebracht met Facebook of Instagram. Enkel voor particulieren. 1 deelname per persoon.

De te winnen prijs (inclusief waarde) wordt telkens in de wedstrijd uitdrukkelijk meegegeven op onze facebookpagina. Een prijs is persoonlijk en op naam en bijgevolg ondeelbaar. Deze moet aanvaard worden zoals deze wordt toegekend. De winnaar wordt tevens persoonlijk verwittigd en verneemt dan de praktische afspraken. De prijs mag in geen geval worden omgeruild voor andere goederen of tegen een geldwaarde. De winnaar aanvaardt dat het adres voor identificatie van de winnaar wordt gebruikt.

Er wordt geen correspondentie gevoerd betreffende het reglement, de vraag of het mechanisme van de wedstrijd, noch telefonisch, noch schriftelijk. De lijst van winnaars kan geen voorwerp uitmaken van betwisting en kan alleen door Demeyere CommV herroepen worden, indien gebleken is dat er sprake is van fraude, misbruik, misleiding of bedrog van één van de deelnemers.


Disclaimer

Algemeen

Elk gepubliceerd artikel is – tenzij anders vermeld – eigenhandig geschreven en is eigendom van Demeyere CommV. Niets mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming worden gekopieerd. Het Demeyere logo, Demeyere en de slogan Love cooking, Love discovering, mogen niet zonder toestemming gekopieerd worden. Gebruikte foto’s vallen onder de rechten van Demeyere CommV. Demeyere CommV heeft de volledige toestemming om het materiaal online te plaatsen. Demeyere CommV is niet verantwoordelijk voor het eventueel annuleren van wedstrijden, om welke reden dan ook. Demeyere CommV is niet verantwoordelijk voor de onjuistheid van geruchten, berichten of andere meldingen die op de website of op sociale media verschijnen.


Wedstrijdvoorwaarden

Demeyere CommV die de wedstrijd georganiseerd, is vrijgesteld van alle aansprakelijkheid. Na afloop van de wedstrijd wordt de prijs per post verzonden. Demeyere CommV is na het verzenden niet meer verantwoordelijk voor enige schade aan of het verlies van de prijs. De winnaar wordt steeds op een eerlijke manier gekozen. Deelnemen is enkel mogelijk als particulier. De wedstrijd duurt zo lang als Demeyere CommV vastlegt. In de desbetreffende wedstrijd wordt dit steeds vermeld. De gegevens die u ons verstrekt door middel van de deelname aan een wedstrijd worden per direct verwijderd eens de wedstrijd is afgelopen tenzij u ons de toestemming geeft om uw e-mailadres en naam in onze mailinglijst op te nemen. Verder wordt er met deze gegevens niets gedaan, ze worden niet doorgesluisd naar derden. Omwille van verschillende redenen zoals rechten en dergelijke zijn de wedstrijden van Demeyere CommV alleen toegankelijk voor deelnemers die op het Belgische of Nederlandse grondgebied woonachtig zijn. Na afloop van de wedstrijd kan de winnaar gevraagd worden om bekend gemaakt te worden op onze sociale media kanalen, mits de toestemming hiervoor wordt gegeven. Natuurlijk verschijnt uw naam niet volledig en zullen de namen als volgt worden genoteerd: John D. De winnaars worden per mail gecontacteerd. De desbetreffende persoon/personen hebben één week de tijd om te reageren. Wanneer een reactie uitblijft, wordt een nieuwe winnaar geselecteerd. Demeyere CommV heeft te allen tijde het recht om een wedstrijd te annuleren of geheel offline te halen.


Heb je opmerkingen, vragen of bedenkingen? Contacteer ons, we staan je graag te woord