Kleine bananenpannenkoek Alleen al voor de geur zou je ze bakken: een stapeltje bananenpannenkoeken. Dat is nog eens een goede reden om je bed uit te komen! Lekker met vers fruit, wat ahornsiroop of juist zonder suiker voor een instagrammable sportsnack
Ga naar:
 
second_bodycontent_area01

Aantal stuks 15

 

INGREDIËNTEN

VOOR HET BASISBESLAG

 • 120 ml melk
 • 100 ml kokosmelk
 • 400 g zelfrijzende bloem
 • 3 eieren
 • 3 bananen
 • snuifje zout

DE BEREIDING

 1. Breek de eieren in een grote mengkom, klop ze los en voeg de kokos- en gewone melk toe. Zeef de bloem al roerend bij het mengsel en klop met een garde tot een glad beslag. Doe het snuifje zout bij het beslag en roer goed door. Op die manier krijg je een gladder beslag met minder klontertjes. Je kan ook starten met de bloem en daar de vloeibare ingrediënten aan toevoegen, maar dan heb je meer kans op klontertjes.
 2. Je kan direct aan de slag, maar het is nog beter om het beslag even te laten rusten. Zo krijg je een mooier beslag en heerlijke pannenkoeken.
 3. Snij de bananen in dunne schijfjes en zet opzij.
 4. Neem je Demeyere pannenkoekenpan en breng ze op temperatuur. Vet in met een beetje boter of bakmagarine en bak je pannenkoeken.
 5. Doe wat beslag in de pannenkoekenpan en leg er een paar schijfjes banaan in. Laat één kant garen en draai je pannenkoek dan om.
 6. Werk naar smaak af met suiker, vers fruit of andere toppings

Tip

 • Gebruik geen suiker in je beslag, want de banaan bevat al voldoende natuurlijke suikers. Wil je je pannenkoeken toch zoeter, strooi er dan beter achteraf suiker op. Suiker heeft namelijk de neiging om te karamelliseren en aan te branden.

  Ontdek Meer Pannenkoekrecepten

  Alles zien
  Pannenkoeken
  American pancakes
  Pannenkoeken
  Basisbeslag voor pannenkoeken
  Pannenkoeken
  Hartige pannenkoek met gerookte zalm