DUNSCHILLERS

Bereid je schilwerk moeiteloos voor met onze dunschillers die ontworpen zijn om snel en efficiënt te schillen.

tools

5 Resultaten
5 Resultaten
-23%
Verwijderen van verlanglijst Verwijderen van verlanglijst
ZWILLING Pro
Dunschiller
21,95 € 16,95 €
Hou me op de hoogte
Verwijderen van verlanglijst Verwijderen van verlanglijst
ZWILLING Pro
Dunschiller
5.0 Aantal sterren
16,95 €
Hou me op de hoogte
Verwijderen van verlanglijst Verwijderen van verlanglijst
ZWILLING Pro
Dunschiller
16,95 €
Hou me op de hoogte
Verwijderen van verlanglijst Verwijderen van verlanglijst
ZWILLING Z-Cut
2-in-1 schiller, Grijs
19,95 €
Hou me op de hoogte
Verwijderen van verlanglijst Verwijderen van verlanglijst
ZWILLING Pro
Zesteur
16,95 €
Hou me op de hoogte
5 van 5 producten

Dunschillers

Dunschillers - om snel en efficiënt groenten en fruit te schillen

Dunschillers zijn dubbel efficiënt. Ten eerste kost het minder tijd en moeite om je groenten en fruit te schillen dankzij het speciale lemmet. Ten tweede schil je er alleen af wat er echt af moet en de rest blijft mooi zitten zodat je nooit te veel weggooit. Klinkt goed, toch? Denk je nu, zo moet ik er gewoon eentje hebben voor mijn keuken? Kies dan meteen een dunschiller van ZWILLING uit ons assortiment praktische keukenhulpjes. Zo wordt schillen dubbel zo efficiënt!

Dunschillers tegen voedselverspilling

Zelfs als je je beste keukenmes gebruikt en een serieus schiltalent bent, zal er waarschijnlijk nog veel afval zijn. Bij het schillen van appels, aardappelen en dergelijke gaat vaak veel van het fruit of de groente zelf verloren, samen met de schil. Maar dat kan ook anders: met een efficiënte dunschiller.

Fruit en groenten bereiden kan lastig zijn, zo zonder schiller

Het werkwoord 'schillen' betekent de schil van fruit of groenten verwijderen en dat is nu net wat je wilt doen, alleen de schil zelf verwijderen. En dat is soms lastig, vooral als je fruit en groenten een nogal vreemde vorm hebben. Maar niet met een speciaal ontworpen dunschiller, met een lemmet dat is ontwikkeld om het dunne laagje schil efficiënt en gelijkmatig van het stuk fruit of groente te scheiden.

Snel en gemakkelijk schillen met onze dunschillers

Dat betekent dat onze dunschillers je meer voedsel voor je geld geven. En daar houdt de efficiëntie niet op: je kunt je tijd ook efficiënter benutten. Fruit en groenten schillen met een gewoon mesje kost veel tijd en moeite. Dunschillers zijn echter niet alleen nauwkeurig, maar ook snel, zelfs bij dunne of hardnekkige schillen.

Uitvinding en oorsprong: de geschiedenis van de dunschiller

Zo praktisch op zoveel manieren - wie moeten we bedanken voor deze geweldige uitvinding? Het antwoord: Albert Deimel uit de regio Sauerland in Duitsland. Hij introduceerde de dunschiller in onze keukens toen hij in 1936 een patent aanvroeg. Zijn ontwerp is eenvoudig maar functioneel: hij combineerde een lemmet met een – deels verstelbare – afstandhouder om ervoor te zorgen dat overal een gelijkmatige schil wordt afgesneden terwijl het lemmet over het oppervlak glijdt. De Zwitserse uitvinder Alfred Neweczerzal verbeterde de schiller in 1947 door een bewegend lemmet toe te voegen. Dat staat bekend als een draaischiller en is ook verkrijgbaar in de webshop van ZWILLING.

Hoe gebruik ik een dunschiller?

Als je de producten in ons assortiment al eens hebt bekeken en er zo ook wel eentje zou willen, dan heb je de keuze tussen een dunschiller en een draaischiller. Beide keukengadgets hebben zo hun voordelen, afhankelijk van waarvoor je ze gebruikt: aardappelen schillen doe je beter met een vast lemmet, terwijl een draailemmet geschikter is voor asperges. Maar uiteindelijk kies je gewoon zelf met welk type schiller je het liefste werkt.

Dunschillers van ZWILLING maken het werk een stuk gemakkelijker

Ze hebben één ding gemeen: schillen is nu veel gemakkelijker, sneller en minder vermoeiend, zodat koken een echt plezier wordt. Ze mogen zeker niet ontbreken in je keukenlade.

Een dunschiller kopen bij ZWILLING

Hoogwaardige lemmeten zijn net zo belangrijk als goed gemaakt, duurzaam materiaal. Moderne dunschillers van ZWILLING zijn voornamelijk gemaakt van 18/10 roestvrij staal. Ze zijn robuust, tasten de smaak van het voedsel niet aan en zijn ook nog eens vaatwasmachinebestendig. Bij ZWILLING vind je een assortiment schilmesjes en schillers met verschillende extra functies, zoals openingen om op te hangen of scherpe punten om slechte stukjes weg te snijden.