null

EEN MES VOOR HET LEVEN – JE MESSEN GEBRUIKEN EN VERZORGEN We geven echt om onze kwaliteitsvolle messen. Doe jij dat ook? Verzorg je messen dan op de juiste manier. Zo gaan ze een leven lang mee.
Ga naar:
zwilling cutting board

SNIJ OP HET JUISTE OPPERVLAK

Wist je dit al? Als je op het verkeerde oppervlak snijdt, kan je mes snel schade oplopen. Elke snede eindigt namelijk op het materiaal van de snijplank. Het goede nieuws is dat het niet moeilijk is om een goede snijplank te vinden. Het enige wat je moet doen, is verderlezen.

Snij niet op oppervlakken die je mes bot kunnen maken of kunnen beschadigen, zoals porselein, marmer, graniet, tegels, formica, roestvrijstalen werkbladen en glas. Deze oppervlakken zorgen ervoor dat de snede minder lang scherp blijft.

Een goed snijoppervlak is glad, gemakkelijk te reinigen en 'geeft mee' bij contact met de snede van het mes. Wij raden snijplanken van hout of kwaliteitsvol plastic aan. Welke snijplank je ook kiest, maak ze na elk gebruik goed schoon.

zwilling knive cleaning

JE MESSEN REINIGEN

All ZWILLING and MIYABI Morimoto Edition knives are dishwasher safe. However, we do not recommend putting knives in the dishwasher. So you don’t risk shortening their lifespan or worsening their cutting edge retention.

Alle ZWILLING en MIYABI Morimoto Edition messen mogen in de vaatwasser, maar we raden je dit liever af. Zo voorkom je dat ze minder lang meegaan of dat de snede sneller bot wordt.

... zo gemakkelijk. We weten het: soms is het zoveel handiger om alles in de vaatwasser te stoppen. Zoals we al zeiden, is dat geen probleem. Zorg er gewoon voor dat de temperatuur nooit hoger is dan 54 °C en leg de messen apart, zodat er geen ander vaatwerk tegen kan botsen. Hou er ook rekening mee dat de extreem agressieve reinigingschemicaliën die in vaatwassers worden gebruikt, het oppervlak van plastic en staal kunnen aantasten. Als je je favoriete mes in de vaatwasser reinigt, gaat het dus mogelijk minder lang mee.

zwilling knife sharpened

ONDERHOUDSINSTRUCTIES

Iedereen houdt van lijstjes, toch? Wij alvast wel. Vooral als het een lijstje is dat ons helpt om onze messen even scherp te houden als op de dag dat ze uit onze fabriek kwamen.

HET JUISTE MES KIEZEN

zwilling knife block

JE MESSEN GOED OPBERGEN

Er zijn verschillende manieren om messen veilig op te bergen. Vier warm aanbevolen tips.

Please Select Your Location