null

JE KOOKGEREI GEBRUIKEN EN VERZORGEN: PUUR PLEZIER We zijn blij dat je koken leuk vindt en dat je wilt weten hoe je je kookgerei precies moet gebruiken en verzorgen. Want wij vinden dat goed kookgerei van kokerellen een puur plezier maakt. Veel leesplezier!
Ga naar:

VOOR ELK DOEL DE JUISTE POT

VOOR ELK DOEL DE JUISTE PAN

ZWILLING cookware use & care - cleaning

ONDERHOUDSINSTRUCTIES

Veel mensen houden van koken en eten, maar de vaat doen is een ander verhaal. Ons kookgerei is extreem hoogwaardig – niet alleen omdat het er mooi uitziet, maar ook omdat het uitstekende resultaten levert. Het is het dus meer dan waard om de materialen in de best mogelijke staat te houden. En zo komen we weer bij ons onderwerp terug: hoe maak je je kookgerei het best schoon?

Nadat je gietijzeren kookgerei is afgekoeld, kan je het gemakkelijk met afwasmiddel en water reinigen. Gebruik geen schuurmiddelen of schuursponzen om je gietijzeren pot of pan schoon te schrobben. Als er hardnekkige vlekken blijven zitten, raden we je aan het kookgerei (je cocotte, bijvoorbeeld) in warm water met een beetje afwasmiddel of zuiveringszout te zetten tot de restanten voldoende losgeweekt zijn. Daarna kan je ze gewoon verwijderen. Gietijzeren potten en pannen moet je goed afdrogen of volledig laten drogen. Op YouTube leer je hoe je een gietijzeren cocotte schoonmaakt en hoe je hardnekkig vuil verwijdert.

Voordat je roestvrijstalen potten en pannen schoonmaakt, moet je ze laten afkoelen. Zeker de glazen deksels kunnen beschadigd raken als de temperatuur te snel daalt of stijgt. Ons kookgerei is gemakkelijk te reinigen en mag in de vaatwasser. Wel raden we aan onze producten handmatig af te wassen met warm water, een beetje afwasmiddel en een zachte doek. Zware verontreinigingen aan de binnenkant of bodem kan je wegschrobben met de ruwe kant van een spons. Laat geen voedselresten indrogen, om te voorkomen dat het staal vlekken krijgt of verkleurt. Verwijder witte of regenboogkleurige verkleuringen of afzettingen met geschikte reinigers voor roestvrij staal, citroensap of azijn. Bewaar nooit zuur voedsel in je kookgerei en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want deze kunnen het oppervlak beschadigen.

Ook potten en pannen met een antikleeflaag moeten afkoelen voordat je ze reinigt. We raden aan ze handmatig te wassen met een zachte spons en vloeibaar afwasmiddel. Als je ze in de vaatwasser zet, gebruik dan een vloeibaar vaatwasserproduct en een programma op lage temperatuur. Zo bescherm je niet alleen je potten en pannen, maar ook het milieu. Reinig je deze potten en pannen in de vaatwasser? Ze boeten niet in aan kwaliteit, maar kunnen wel verkleuren. Gebruik geen schuurmiddelen, staalwol, vaatwaspoeder of ovenreiniger.

Kookgerei van onbehandeld of ongecoat aluminium mag niet in de vaatwasser. Dit kan namelijk het oxidatieproces versnellen, wat zichtbare sporen achterlaat. We weten dat het soms gemakkelijker is om alles in de vaatwasser te zetten, maar in dit geval mag het gewoon niet. Aluminium kookgerei moet je altijd met de hand afwassen.

Please Select Your Location