Grillen

Gezond grillen

De zomer is in aantocht. De zonnestralen zorgen voor de nodige vitamine D en een heerlijk gegrild stukje vlees, vis of groenten geven ons extra energie. Grillen is een heerlijke manier om je gerecht extra smaak en mooie grilkleuren te geven. Op de juiste manier is het bovendien nog gezond ook.

Grillen van zalm en asperges

Minder smaakmakers nodig

Grillen is een natuurlijke smaakmaker. Je zorgt ervoor dat je ingrediënten meer natuurlijke smaak behouden en je geeft je gerecht automatisch een lekkere grilltoets.


Hierdoor moet je minder smaakmakers zoals zout of sauzen toevoegen aan je gerecht.

Gezond grillen controlinduc X grillpan

Is grillen altijd gezond?

Als je het op een correcte manier doet wel. Vermijd te hoge temperaturen waardoor je ingrediënten kunnen aanbranden. Het verbranden van ingrediënten zorgt ervoor dat er schadelijke stoffen kunnen vrijkomen zoals acrylamide en PAK’s. Het is belangrijk dat we dit vermijden.


Ga je grillen op een BBQ vermijd dan ten allen tijde dat je ingrediënten te veel in aanraking komen met open vlammen. Het is veel beter om te wachten tot je kolen witgloeiend zijn. Of nog beter, gebruik een grillpan. Dit verlaagt het risico op verbranding sterk.


Zorg er ook steeds voor dat je vlees of vis niet enkel gaar is aan de buitenkant maar controleer ook de binnenkant voor je het serveert. 

Dit vind je misschien ook interessant