We beginnen bij het begin

chefs

Nummer één

Demeyere is de standaard voor roestvrijstalen kookgerei en inductiepotten en -pannen. Het merk ontwikkelt steevast gebruiksvriendelijk, energiebesparend kookgerei met uitstekende prestaties.


Het mag dus niet verwonderen dat professionele chefs en hobbykoks over de hele wereld de producten van Demeyere waarderen en aanbevelen.

chefs

Meer cijfers

In 1908 werd Demeyere opgericht in België. Intussen is ons familiebedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde producent van roestvrijstalen kookgerei. En al meer dan 110 jaar lang doen we alles om onze uitmuntendheid, duurzaamheid en innovatiekracht te perfectioneren.


Dat brengt ons naar het volgende cijfer: 30. Dit staat voor de 30 jaar garantie die we onze klanten kunnen bieden dankzij de hoogstaande kwaliteit van het Demeyere-kookgerei.

question

een goede vraag

Voordat je je afvraagt wat je vandaag wilt koken, moet je jezelf de vraag stellen: “Wat voor kookgerei wil ik gebruiken?”


Op die vraag is 'kookgerei van Demeyere' altijd een goed antwoord. Want voor een perfect gerecht is niet alleen de kwaliteit van de ingrediënten belangrijk, maar ook die van je potten en pannen.

Nog één opmerking

Nog één opmerking

Als pionier op het vlak van inductiepotten en -pannen heeft Demeyere in de late jaren 1970 specifieke materialen ontwikkeld voor gebruik op inductiekookplaten.


Dankzij Demeyere-technologieën zoals ControlInduc® en TriplInduc® is koken op inductie sneller, veiliger en gemakkelijker dan ooit. En nog zuiniger op de koop toe.

Al meer dan 100 jaar gemaakt in België

Demeyere kijkt altijd vooruit, naar de toekomst. Maar af en toe blikken we graag terug op onze mooie geschiedenis en alle mijlpalen die we onderweg hebben bereikt.

chefs

1904

Emmanuel Demeyere verhuist naar Antwerpen. De deskundige loodgieter en zinkbewerker krijgt van het bekende koekjesmerk De Beukelaer de vraag om tinnen dozen voor het bedrijf te maken.

chefs

1908

De zoon van Emmanuel, Maurice Karel Demeyere, vestigt zichzelf als zelfstandig ondernemer en start een zaak in de Appelstraat in Borgerhout. Daar kiemen de zaadjes waaruit het huidige familiebedrijf is gegroeid.

chefs

1919

Vanaf 1919 neemt Maurice de bedrijfsactiviteiten van zijn vader over, samen met zijn broer Willem. Zo bouwen de Demeyere-broers hun bedrijf geleidelijk op.

chefs

1921

De broers nemen een failliet bedrijf voor huishoudartikelen over en verhuizen hun zaak naar de Herentalsebaan in Deurne.

chefs

1922

Demeyere & Zonen nv wordt officieel opgericht in 1922. Vader Emmanuel blijft zijn zonen bijstaan als adviseur tot hij overlijdt in 1927.

chefs

1931

In 1931 verschijnt de eerste catalogus met alle huishoudartikelen die de broers op dat moment produceren. Demeyere bewaart die catalogus nog steeds, als een van de kostbaarste bezittingen van het bedrijf. Hierin staan de verschillende metalen producten die het bedrijf toen maakte. Naast het typische keukengerei zoals ketels, koffiekannen en theesets waren er bijvoorbeeld kolenbakken, plantenpotten en rokersattributen!

chefs

1946

Maurits Emmanuel Demeyere studeert af als ingenieur. Vanaf dat moment stuurt hij het bedrijf definitief in de richting van huishoudartikelen. Maurits Emmanuel is de uitvinder van het vernieuwende Silvinox®, een wereldprimeur voor de behandeling van het oppervlak van kookgerei.

chefs

1975

Met Maurits Jan Demeyere gaat de derde generatie aan de slag in het bedrijf. Maurits volgt niet alleen de technische ontwikkelingen van dichtbij op, maar heeft ook oog voor de nieuwste trends. Met zijn blik op de toekomst gericht begint hij al snel met het bestuderen van een nieuwe kooktechniek: inductie. De vele technologieën en producten die hij speciaal voor inductiekookplaten ontwikkelde, legden het bedrijf geen windeieren. Toen deze revolutionaire nieuwe kookmethode doorbrak, was Demeyere er klaar voor.

chefs

1980

Maurits opent een nieuwe fabriek (30.000 m²/7,5 hectare) in Herentals, een stad in de buurt van Antwerpen. De vraag naar huishoudartikelen blijft namelijk toenemen.

chefs

2004

Christophe Demeyere stapt mee in het bedrijf. De master in economie en marketing hoort bij de vierde Demeyere-generatie. Onder zijn leiding groeit het bedrijf sterker dan ooit, onder meer door zijn aandacht voor marketing.

chefs

2008

Demeyere wordt benaderd door ZWILLING J.A. Henckels. De merken vullen elkaar aan, omdat ze er beide naar streven om de markt voor kook- en lifestyleproducten te verbeteren.

chefs

2010

De fabriek in Herentals krijgt er een industriële hal en extra opslagruimte bij. Tegelijkertijd wordt er meer geïnvesteerd in automatisering, zodat de productie de groeiende vraag naar Demeyere kookgerei nu en in de toekomst aankan.