SANTOKUMES

Het santokumes is de Japanse tegenhanger van het koksmes en geschikt voor vlees, vis en groente.

cutlery

13 Resultaten
13 Resultaten
13 van 13 producten

Santokumes - Deugdzaam in de keuken

Mes van de drie deugden' - poëtischer en treffender kan men het allroundmes uit het verre oosten niet noemen. Vlees, vis of groente: Allemaal geen enkel probleem voor het Japanse meswonder dat in geen enkele goed uitgeruste keuken mag ontbreken. Bij ZWILLING vind je santokumessen in een breed scala van ontwerpen.

Of het nu een eenvoudig hobbymes is of een functionele en esthetische blikvanger in je keuken: Een santokumes is niet alleen leuk voor het bereiden van Aziatische lekkernijen. De Japanse messen van het merk MIYABI werden door Japanners ontworpen in eigen fabrieken gemaakt en maken indruk door de harmonie van Aziatische esthetiek en de hoogste kwaliteit. Een klassieke Japanse slijptechniek maakt de messen bijzonder scherp en duurzaam.

Altijd goed snijden – santokumessen zijn universeel te gebruiken

Voor het snelle snijden is een santukomes van ZWILLING perfect. De karakteristieke vorm van het mes zorgt voor een goede hantering en biedt een optimale bescherming van de vingers. Het lemmet is aan beide zijden geslepen en de bovenrand van het mes is stomp en vormt een horizontale lijn naar het heft. Het lemmet van een santokumes is breed en steekt onder het heft uit. Het mes ligt dus stabiel gebalanceerd in de hand, het heft kan veilig worden vastgepakt en de vingers raken de voet niet bij het snijden, terwijl het lemmet het te snijden materiaal met een diepe, zuivere snede snijdt.

Overigens: Het santokumes is nog een vrij nieuwe creatie van Japanse messensmederij, een verdere ontwikkeling van het traditionele hochomes dat de lemmetvorm van een slagersmes aanpast. De toegenomen consumptie van vlees in de Japanse keuken sinds het midden van de vorige eeuw heeft nieuwe eisen gesteld aan de werking van een keukenmes.

Santokumes - het basismes voor elk doel

Een santokumes is een uitstekend 'beginnersmes' voor koks die meer willen leren over Japanse koksmessen. Het is in de eerste plaats ontworpen voor snijdwerk onder druk en komt met zijn op het westen geïnspireerde vorm tegemoet aan de gewoonten van Europese koks. Met het veelzijdige santokumes kun je het werken met Japanse messen onder de knie krijgen.

Alle santokumessen van ZWILLING zijn gemaakt van hoogwaardig staal. Daarbij wordt er gelet op het optimale evenwicht tussen het chroom- en koolstofgehalte van het materiaal en worden de materiaaleigenschappen geoptimaliseerd: Het staal wordt in verschillende snelle stappen gekoeld van temperaturen van 1.000°C tot kamertemperatuur en vervolgens tot cryogene temperatuur. Deze snelle temperatuursveranderingen veranderen de materiaaleigenschappen van het staal: De messen zijn gehard en dus bestand tegen slijtage en corrosie.

In de keukenwereld van ZWILLING vindt je een grote selectie van hoogwaardige santokumessen. Kies de juiste lemmetlengte en het gewenste materiaal van het heft. Of je daarbij het klassieke ZWILLING Design, een Japans model met damascuslemmet of voor een mes met of zonder holle inkepingen kiest: Je kiest altijd voor een product van hoge kwaliteit, gemaakt voor de eisen van hobbykoks en professionals.