De geheimen van onze cocottes.

Waarom beschrijven we de cocotte de meest veelzijdige kookpot ter wereld? Van stoofpotten tot gestoomde vis, steaks, groenten, risotto, een klassieke bolognesesaus en zelfs brood of een luchtige soufflé - alles is mogelijk met een cocotte. 


Onze cocottes hebben veel grote en kleine geheimen. Heel geheim zijn ze gelukkig niet want we delen ze graag. 

De lekkerste regen ter wereld.

Goede smaak begint aan de top. Voor ons betekent dat in het deksel. Het heeft een speciale vorm en veel kleine ribbels - de zogenaamde "picots". Dit laat toe dat de stoom die tijdens het koken wordt geproduceerd gestaag en gelijkmatig op het te koken voedsel druppelt, waardoor een continue cyclus van vocht in de cocotte of braadschaal ontstaat. Daardoor behoudt elk ingrediënt zijn volle smaak, droogt het vlees niet uit en blijven de groenten mals.

Wij noemen dit een "smakenregen." Je mag het "gewoon heerlijk" noemen.  

Het is de binnenkant die telt.

Ware schoonheid zit vanbinnen en groot genot ook. Daarom is de binnenkant van alle STAUB potten gemaakt van hoogwaardig matzwart email. Het matzwarte email werkt als een micro-grill, waardoor heerlijke braadaroma's vrijkomen. Het biedt ook de ideale omstandigheden voor het aanbraden, bakken en karamelliseren van voedsel.

La qualité Française.

We vervaardigen onze gietijzeren cocottes, en alle andere gietijzeren producten van STAUB, in onze Franse fabriek op traditionele wijze vervaardigd in beperkte kwaliteiten.


Zo garanderen we de kenmerkende kwaliteit van STAUB: elke cocotte wordt tijdens de productie ongeveer 100 keer visueel en technisch gecontroleerd. Waarom doen we zoveel moeite? Het antwoord is simpel: voor jou. Wij willen dat jij met onze producten prachtige gerechten bereidt.  

Het heerlijke verschil.

Goede smaak is niet alleen een kwestie van smaak, maar ook van het juiste materiaal. 


Het geëmailleerde gietijzer van de cocotte behoudt de voedingswaarde en de volle smaak van elk ingrediënt. Wat je ook bereidt in je STAUB Cocotte, het resultaat zal altijd heerlijk zijn.

Meer dan een cocotte.

Het is niet "gewoon" een cocotte - het is een stukje van de Franse manier van leven die het hart van Frankrijk al tientallen jaren naar keukens en tafels over de hele wereld brengt. De cocotte werd in de jaren 1970 ontworpen door Francis Staub in de Elzas. Dit kookicoon is trouw zichzelf gebleven.

Er zijn kleuren toegevoegd, details verbeterd - maar de traditionele vorm, de "picots" en het matzwarte email zijn hetzelfde gebleven. Deze onmiskenbare kenmerken van een STAUB Coquette onderscheiden het van ander kookgerei.