technology

Gebruikte technologieën

Demeyere past het technische concept van elk product aan aan de specifieke vereisten van de typische kookprocessen en recepten waarvoor dit product gebruikt wordt. De technische vereisten voor koken, bakken, wokken of braden zijn zeer verschillend. Het technische design en de gebruikte materialen worden daarom per producttype aangepast. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Demeyere kookgerei - kunst en filosofie.

SILVINOX®

Silvinox® is een uniek systeem van elektrochemische oppervlaktebehandeling dat het materiaal verrijkt door ijzer en onzuiverheden van de oppervlakte te verwijderen.


Hierdoor is het roestvrij staal eenvoudig te reinigen en biedt het een hogere weerstand tegen vingerafdrukken, agressieve zepen of sterk zuurhoudend voedsel. De producten blijven zilverwit, zelfs na jaren gebruik.

Bodemtechnologieën

Koken met Demeyere kookgerei is energiebesparend dankzij de combinatie van supergeleidende bodem, perfect sluitende deksels en isolerende wanden.

7-PLYMATERIAL

7-PlyMaterial is een unieke technologie bestaande uit 7 materiaallegeringen met o.a. roestvrij staal en een hart van aluminium. Deze technologie wordt zowel in de bodem als in de zijkanten van de producten gebruikt en verzekert een optimale warmtespreiding tot aan de rand van de pan en een perfecte controle over het bereidingsproces. Dankzij TriplInduc® (cf. A.) garandeert het 7-lagenmateriaal tot 30% meer rendement op inductie.

De totale dikte van de 7 lagen is altijd berekend om de juiste temperatuursverdeling te hebben, aangepast aan de bereidingstechniek:

  • voor wokken: 2,3 mm
  • voor conische sauteuses, sudderpannen en bakpannen/koekenpannen: 3 tot 3,3 mm
  • voor de Proline bakpannen/koekenpannen: 4,8 mm
5-lagenmateriaal

5-lagenmateriaal

Deze speciale combinatie van verschillende legeringen met o.a. aluminium zorgt ervoor dat de hitte niet op één plaats geconcentreerd wordt maar zich gelijkmatig verspreidt doorheen de ganse oppervlakte van de pan.


Dankzij het magnetische roestvrij staal aan de buitenkant zijn de producten geschikt voor alle fornuizen, inclusief inductie.

INDUCTOSEAL® BODEM

De ‘InductoSeal®' bodem is gemaakt van 7 lagen. Een koperen schijf, hermetisch ingekapseld in de bodem, zorgt voor een optimale warmtespreiding en biedt een warmtegeleidende oppervlakte die tot 33% groter is dan bij een traditionele bodem. InductoSeal® laat gecontroleerd koken toe, zelfs wanneer je de kookplaat op een lage stand zet en zo nog energie bespaart ook!


De capsule is hermetisch gelast op de zijkant van het product en zorgt voor een bijkomende veiligheid wanneer een sterke oververhitting zou voorvallen. Bovendien is de capsulebodem extra hygiënisch aangezien er geen water, vet of vuil in de bodem kan doordringen. De onderste drie lagen vormen samen ‘TriplInduc®.

Inductobase®

De ‘InductoBase®’ bodem bestaat uit 7 lagen met een warmtegeleidende kern van zuiver aluminium.


Deze aluminiumlaag van 5 mm dikte garandeert een uniforme warmteoverdracht doorheen de bodem en zorgt voor optimaal koken, zelfs op een lage temperatuurstand. De onderste drie lagen vormen samen ‘TriplInduc®’

Capsulebodem

Een aantal producten van de 'by Demeyere' series zijn gemaakt van roestvrij staal 18/10 en voorzien van een capsulebodem.


De bodem bestaat uit 3 lagen, met roestvrij staal aan de binnenzijde, middenin een aluminium schijf voor een goede warmtegeleiding, en magnetisch roestvrij staal aan de buitenkant.


Zo kan het kookgerei gebruikt worden op alle types fornuizen, inclusief inductie. Bovendien zijn de producten geschikt voor gebruik in de oven.

Pioniers in inductie

Nog meer dan bij andere kooksystemen is de kwaliteit van het kookgerei essentieel bij inductie.

Dankzij de unieke materialen en technologieën is koken op inductie met Demeyere kookgerei nog sneller, nog veiliger, nog beter regelbaar en nog energiebesparender.

CONTROLINDUC®

Inductiefornuizen ontwikkelen in korte tijd een zeer intensieve warmte. Om de ideale baktemperatuur te behouden, ontwikkelde Demeyere pannen met ‘ControlInduc®’, een veiligheidssysteem dat de maximale temperatuur van de pan beperkt tot 250°C op inductiefornuizen. Tot aan +/- 220°C zal het product met ControlInduc® normaal opwarmen zoals elke andere pan, maar boven die temperatuur zal de kracht van de inductoren geleidelijk aan afnemen om zich te stabiliseren tussen 245 en 250°C. Wanneer men dan voedsel in de pan legt, zoals een stuk vis of wat pannenkoekendeeg, zal de pan afkoelen en wordt automatisch de kracht van de inductoren weer opgedreven. Zelfs als men deze pan urenlang leeg laat staan op een inductieplaat, bijvoorbeeld uit vergetelheid, zal ze niet oververhit raken. De ControlInduc® pannen danken hun bijzondere eigenschap aan het speciale magnetische materiaal dat in de buitenlaag van het product wordt gebruikt. Het is een unieke legering die magnetisch blijft tot aan 250°C. Boven deze temperatuur verliest ze haar magnetische eigenschappen en beveelt zo aan de inductieplaat om de energie te verminderen. Een inductiekookplaat heeft namelijk nood aan een magnetisch materiaal om warmte te creëren. Als het magnetisme weg is, wordt geen warmte meer opgewekt. Op die manier vermijdt ControlInduc® verlies aan opwarmtijd en zorgt het voor een pan die steeds warm blijft, zonder gevaar voor oververhitting.

TriplInduc®

TriplInduc® is een unieke combinatie van legeringen die ervoor zorgt dat je probleemloos van een gasvuur (of eender welk ander type kookplaat) naar inductie kan omschakelen of omgekeerd.


Bovendien geeft TriplInduc® tot 30% meer rendement op inductie en verzekert het dat de bodem vlak blijft, zelfs na jarenlang gebruik.

Antikleeflagen

Demeyere geeft u de keuze uit een uitgebreid assortiment van bak-/koekenpannen: met of zonder antikleeflaag. Alle bak-/koekenpannen zijn zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te reinigen.

Ceraforce

Wil je bakken zonder plakken én een krokant resultaat?

De structuur van de keramische antikleeflaag van onze Ceraforce pannen bevat geen PFAS en vermindert het contactoppervlak met de ingrediënten.

Zo komen deze pannen aan hun goede antikleefeigenschappen.


Om te bakken met een Ceraforce pan heb je maar half zoveel vetstof nodig als bij een roestvrijstalen bakpan.

Duraslide

Ga je liever zonder zorgen aan de slag? Een PTFE antikleefpan kan olie, water en voedingsstoffen perfect afstoten. Zodat wat je ook wil bakken, zich niet gaat vasthechten. Onze Duraslide antikleeflaag bestaat uit 3 lagen PTFE met keramische versterking en is zeer slijtvast. Nog steviger is Duraslide Titanium met extra beschermingslaag en sterke basis van

titaniumplasma. De hoeveelheid vetstof die je nodig hebt om te bakken met een keramische bakpan, kan je voor een PTFE antikleeflaag gerust halveren.

Functioneel en esthetisch

Goed sluitende deksels

De deksels van Demeyere passen perfect in of op het kookgerei en sluiten dan ook zeer goed af.


Bovendien zijn ze onderling verwisselbaar op potten en pannen met dezelfde diameter.


Een goed sluitend deksel verhindert warmte- en energieverlies.

Ergonomische grepen

Door hun uitvoering en vorm uit massief gegoten of gevormd roestvrij staal 18/10 blijven de grepen langer koel op elektrische fornuizen.

Opgepast bij gasvuren… vlammen die over de rand van de bodem komen, kunnen de handgrepen wel warm maken.


Dankzij een unieke lastechnologie zijn de grepen extra stevig bevestigd en uiterst hygiënisch. Vuil, vet of bacteriën krijgen geen kans om zich in te nestelen.

Makkelijk en netjes in de keuken

Alle rechte modellen van Demeyere alsook de conische modellen van Atlantis en Industry zijn voorzien van een goede gietrand die voorkomt dat u vloeistoffen morst bij het gieten.

Dubbelwandig deksel

Dat een deksel gebruiken tijdens het koken veel energie bespaart, was je beslist nog niet ontgaan.


Dankzij een extra isolerend dubbelwandig deksel gaan kostbare warmte en vitamines nog minder verloren.


Bovendien wordt eveneens de gaartijd hierdoor verkort. Bovendien blijft de greep dankzij het dubbelwandig deksel langer koel, wat nog een bijkomend voordeel is.