DEMEYERE – VERRASSEND SLIM Wij vinden het leuk om slim te zijn. En DEMEYERE pakt de dingen steeds slim aan: het merk ontwikkelde niet alleen aangepaste potten en pannen voor verschillende kookmethodes, maar heeft ook een aantal globale innovaties op zijn palmares. Denk maar aan de supergeleidende InductoSeal-bodem, de temperatuurcontrolerende Controlinduc-technologie, de revolutionaire Silvinox-oppervlaktebehandeling, 7-PlyMaterial, unieke lastechnieken en nog veel meer.
Ga naar:

WE BEGINNEN BIJ HET BEGIN

third_bodycontent_area01

AL MEER DAN 100 JAAR GEMAAKT IN BELGIË

DEMEYERE kijkt altijd vooruit, naar de toekomst. Maar af en toe blikken we graag terug op onze mooie geschiedenis en alle mijlpalen die we onderweg hebben bereikt.

Emmanuel Demeyere verhuist naar Antwerpen. De deskundige loodgieter en zinkbewerker krijgt van het bekende koekjesmerk De Beukelaer de vraag om tinnen dozen voor het bedrijf te maken.

De zoon van Emmanuel, Maurice Karel Demeyere, vestigt zichzelf als zelfstandig ondernemer en start een zaak in de Appelstraat in Borgerhout. Daar kiemen de zaadjes waaruit het huidige familiebedrijf is gegroeid..

Vanaf 1919 neemt Maurice de bedrijfsactiviteiten van zijn vader over, samen met zijn broer Willem. Zo bouwen de Demeyere-broers hun bedrijf geleidelijk op.

De broers nemen een failliet bedrijf voor huishoudartikelen over en verhuizen hun zaak naar de Herentalsebaan in Deurne.

Demeyere & Zonen nv wordt officieel opgericht in 1922. Vader Emmanuel blijft zijn zonen bijstaan als adviseur tot hij overlijdt in 1927.

In 1931 verschijnt de eerste catalogus met alle huishoudartikelen die de broers op dat moment produceren. Demeyere bewaart die catalogus nog steeds, als een van de kostbaarste bezittingen van het bedrijf. Hierin staan de verschillende metalen producten die het bedrijf toen maakte. Naast het typische keukengerei zoals ketels, koffiekannen en theesets waren er bijvoorbeeld kolenbakken, plantenpotten en rokersattributen!

Maurits Emmanuel Demeyere studeert af als ingenieur. Vanaf dat moment stuurt hij het bedrijf definitief in de richting van huishoudartikelen. Maurits Emmanuel is de uitvinder van het vernieuwende Silvinox®, een wereldprimeur voor de behandeling van het oppervlak van kookgerei.

Met Maurits Jan Demeyere gaat de derde generatie aan de slag in het bedrijf. Maurits volgt niet alleen de technische ontwikkelingen van dichtbij op, maar heeft ook oog voor de nieuwste trends. Met zijn blik op de toekomst gericht begint hij al snel met het bestuderen van een nieuwe kooktechniek: inductie. De vele technologieën en producten die hij speciaal voor inductiekookplaten ontwikkelde, legden het bedrijf geen windeieren. Toen deze revolutionaire nieuwe kookmethode doorbrak, was DEMEYERE er klaar voor.

Maurits opent een nieuwe fabriek (30.000 m²/7,5 hectare) in Herentals, een stad in de buurt van Antwerpen. De vraag naar huishoudartikelen blijft namelijk toenemen.

Christophe Demeyere stapt mee in het bedrijf. De master in economie en marketing hoort bij de vierde Demeyere-generatie. Onder zijn leiding groeit het bedrijf sterker dan ooit, onder meer door zijn aandacht voor marketing.

DEMEYERE wordt benaderd door ZWILLING J.A. Henckels. De merken vullen elkaar aan, omdat ze er beide naar streven om de markt voor kook- en lifestyleproducten te verbeteren.

De fabriek in Herentals krijgt er een industriële hal en extra opslagruimte bij. Tegelijkertijd wordt er meer geïnvesteerd in automatisering, zodat de productie de groeiende vraag naar DEMEYERE kookgerei nu en in de toekomst aankan.

Please Select Your Location