BBQ gamba’s In een handomdraai bereid - sappige koningsgarnalen gegrild in een pittige en fruitige marinade.
Ga naar:
 
second_bodycontent_area01

Voor 4 personen

second_bodycontent_area01

30 min.

 

Ingrediënten

 • 20 verse gamba’s in de schaal
 • ½ bos platte peterselie
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 onbehandelde limoen
 • 3 el olijfolie
 • Peper en zout

Hoe maak je het?

 1. Snijd met een scherp mes een snee in de rug van de reuzengarnalen van boven naar beneden. Draai het mes naar één kant en trek voorzichtig de 'ader' eruit. Was de garnalen vervolgens grondig en dep ze droog.
 2. Was de peterselie, schud droog, pluk de blaadjes eraf, hak grof en zet apart. Pel en hak de knoflook fijn. Was de limoen in heet water, droog hem af en rasp de schil (zeste) fijn. Halveer vervolgens de limoen en pers hem uit. Meng de knoflook, het limoensap en de zeste van de citroen met de olijfolie. Kruid krachtig met zout en peper en meng de garnalen in de kruidenolie tot ze er allemaal mee bedekt zijn.
 3. Verwarm de grill voor op ongeveer 200°C. Plaats de
 4. garnalen in de ZWILLING BBQ+ grillmand en grill ze ongeveer 5-6 minuten, waarbij je de garnalen in de mand voorzichtig een paar keer omdraait met behulp van de afneembare handgreep. Strooi vlak voor het einde van de bereidingstijd de peterselie erover en roer kort door.
 5. Geniet direct van de gamba's met stokbrood en kruidenboter.
 6. Tip: Grillen in het mandje beschermt de garnalen tegen de hitte zodat ze lekker sappig blijven. Voor gepelde garnalen verminder je de kooktijd met ongeveer 1-2 minuten.
 7. Info: Voor een intensere gemarineerde smaak doe je de gamba's gewoon in een ZWILLING FRESH & SAVE vacuümzak M met vloeistofbarrière en laat je ze minimaal 1 uur vacuüm marineren in de koelkast.