Pompoen- en zoete aardappelpuree Kardemom geeft deze heerlijke pompoen- en zoete aardappelpuree een zoete en kruidige smaak.
Ga naar:
 
second_bodycontent_area01

6 porties

second_bodycontent_area01

45 min.

 

Ingrediënten

 • 1 kg pompoen (bijv. Hokkaido, muskaat of flespompoen)
 • 1 zoete aardappel (ongeveer 500 g)
 • zout
 • 250 ml melk
 • 50 g boter
 • ½-1 tl kardemompoeder

Hoe maak je het?

 1. Was en schil de pompoen en zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes.
 2. Plaats de blokjes pompoen en zoete aardappel in een kookpot, met voldoende water en breng aan de kook. Voeg een goede snuf zout toe van zodra het water aan de kook is. Kook op een middelhoog vuur gedurende ongeveer 25-30 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes, tot ze zacht zijn.
 3. Vlak voor het einde van de kooktijd verwarm je de melk en boter in een kleine pan. Breng op smaak met zout en kardemom.
 4. Als de in blokjes gesneden groenten zacht zijn, giet dan het kookvocht volledig af. Giet het melk- en botermengsel over de in blokjes gesneden groenten. Gebruik vervolgens de ZWILLING ENFINIGY staafmixer of de ZWILLING ENFINIGY aardappelstamper om naar wens een grove of fijne puree te maken. Breng opnieuw op smaak met zout en kardemom indien nodig.
 5. De pompoen- en zoete aardappelpuree smaakt heerlijk bij gebakken vlees.

Tip

De puree kan ook op smaak worden gebracht met de oriëntaalse kruidenmix ras el-hanout of een beetje kerriepoeder in plaats van kardemom.
Voor een veganistische versie kunnen plantaardig vet zoals olie of een boteralternatief en een plantaardige melk worden gebruikt.

Info

De speciaal ontwikkelde ZWILLING ENFINIGY aardappelstamper maakt fijne aardappelpuree zonder klonters.