Kies de beste roestvrijstalen pan voor jou

Waarom kiezen voor een roestvrijstalen pan?

Professionele koks hebben een voorkeur voor roestvrijstalen pannen. Daar zijn verschillende goede redenen voor. Nummer één: je kan naar hartenlust bakken op hoge temperaturen. Twee: dit kookgerei is volledig PFOA- en PTFE-vrij. Hieronder lees je nog meer goed nieuws.

Roestvrij staal geeft de beste bakresultaten

Het effen oppervlak levert jou het beste resultaat

Geen beter bakoppervlak dan dat van een roestvrijstalen bakpan. Het vlakke roestvrij staal zorgt ervoor dat de suikers van je ingrediënten karamelliseren en dat de eiwitten en gluten korsten. Zo krijgen je bereidingen een lekker krokant korstje en worden het echte smaakbommetjes.

 

Bakken met een roestvrijstalen pan vraagt wat oefening, tips en tricks. Eens je weet hoe het werkt, wil je ze nooit meer kwijt. Ideaal voor vlees en gevogelte, maar ook voor groenten en vette vissoorten. De bijhorende bakresten vormen de basis van een onweerstaanbare saus. Wist je al dat je ook vegetarische alternatieven kan bakken in een roestvrijstalen pan? In het bijzonder seitan, wat veel proteïnen bevat.

Onze roestvrijstalen pannen werken op elke kookplaat

Op elk fornuis en in de oven

Roestvrij staal is hittebestendig, in tegenstelling tot een pan met antikleeflaag. We raden je aan om toch binnen de ideale baktemperaturen te blijven: 170 à 180 °C. Vanaf 250 °C verbranden en carboniseren je ingrediënten en dat willen we natuurlijk niet.


Een roestvrijstalen pan verdeelt en geleidt de hitte gelijkmatig en continu tijdens het bakproces. Goed voor het mooiste bakresultaat.


Je kan op elk type fornuis aan de slag, inclusief inductie. Aangezien roestvrij staal zoveel warmte aankan, mag het ook in de oven. Zelfs onder de extreme hitte van de grill. Let wel op, temperaturen onder de grill kunnen echt stevig oplopen en vanaf 350 °C begint roestvrij staal mogelijk te verkleuren. De afmeting van je oven kan een beperking vormen voor je pannen. Maar ook hier heeft Demeyere een oplossing voor: exemplaren met korte grepen.

Zonder zorgen in de vaatwasmachine

Zo weer schoon

Roestvrijstalen pannen zijn in een-twee-drie schoon met een simpele truc. Na het bakken laat je ze heel even afkoelen en dan doe je een bodempje water in de pan. Met een klopper kan je de bakresten nu heel makkelijk loskloppen. Je pan is nu al voor 90% schoon. Nog even aan de slag met water en afwasmiddel en klaar. Of stop de pan in de vaatwasser, dan is de klus ook zo geklaard.


Zie je witte vlekken of regenboogverkleuring in de pan? Kalk of mineralen van de ingrediënten zijn hier de oorzaak van. Een scheutje azijn lost dit zo voor je op.

Roestvrij staal is duurzaam en beter voor het milieu

Een ecologischere keuze die bovendien langer meegaat

Een roestvrijstalen bakpan gaat bij normaal gebruik een leven lang mee. Topinvestering! Ook omdat de ecologische voetafdruk van een roestvrijstalen bakpan een pak kleiner is dan die van eender welke antikleefpan. Net omdat roestvrij staal zo lang meegaat en omdat de productie minder grondstoffen vereist. Bovendien vervaardigen wij, als een van de weinige kookgereifabrikanten, de meeste van onze producten nog steeds volledig of gedeeltelijk in België.