Kies de beste PFTE pan voor jou

Waarom kiezen voor een pan met PTFE-antiaanbaklaag?

Een PTFE-bakpan is een goed plan als je zonder zorgen en stress aan de slag wil met (heel) weinig vetstof. Zeker met Duraslide® dat bij de nieuwste generatie traditionele PTFE-antikleeflagen hoort. Geen kans op kleven, toch een smakelijk resultaat. Op voorwaarde dat je je pan met de nodige zorg en voorzichtigheid gebruikt en onderhoudt.

Voordelen van PTFE-pannen

In een pan met PTFE antiaanbaklaag bak je met een minimum aan vetstof

Makkelijk bakken met weinig vetstof

Weinig bakervaring? Geen stress, niets plakt in een pan met een PTFE-antikleeflaag. Deze pannen hebben heel weinig vetstof nodig voor een optimaal resultaat: gemiddeld de helft van een keramische antiaanbakpan. Dat komt omdat de PTFE-coating olie, water en voedingsstoffen afstoot. Suikers, gluten en eiwitten kunnen zich niet hechten aan het oppervlak. Zo bak je ook moeiteloos magere ingrediënten zoals kalf, rund, kip en kalkoen.

Onze teflon pannen werken ook op inductie

Ga aan de slag op elk fornuis

Alle Demeyere bakpannen met een Duraslide® of – extra versterkte – Duraslide Titanium® antikleeflaag kan je inzetten op alle types fornuizen, inclusief inductie. Een te hoge temperatuur is sowieso niet gewenst tijdens het bakken. Zeker niet bij een PTFE-antikleeflaag. Bij oververhitting tot meer dan 230 °C raakt de coating namelijk onherroepelijk beschadigd. Hou je fornuis dus altijd goed in de gaten.

Gebruik keukenhulpjes in silicone of hout

Langere levensduur dankzij de juiste zorg

Start telkens met een goed ontvette bakpan en let op voor krassen. PTFE is er gevoeliger voor dan roestvrij staal en een keramische coating. Om de kans op krassen nog kleiner te maken, gebruiken we in onze topreeksen de Duraslide Titanium antikleeflaag. Deze heeft een met titanium versterkte onderlaag en zorgt voor extra bescherming (hechting) tussen de coating en het aluminium.


Ook dan zijn deze tips belangrijk voor een maximale levensduur. Gebruik enkel siliconen keukentools bij het bakken. Snijd nooit in je pan. En gebruik panbeschermers bij het opbergen.

Onderhoud PTFE-pan

Een PTFE pan was je best af met de hand

Makkelijk te onderhouden

Het is eigen aan PTFE dat ingrediënten zich niet kunnen hechten aan de coating. Dat maakt dat zo’n antikleefpan heel makkelijk te onderhouden is. Je wast ze in een handomdraai af in een sopje. De vaatwasser is geen garantie voor een vetvrije pan. Erger zelfs: de agressieve detergenten kunnen haar beschadigen.

Alu Industry 3

Aangebakken PTFE pan schoonmaken

Je antikleefpan kan aanbakken door 3 verschillende factoren. Zo kan een te hoge temperatuur er voor zorgen dat je vlees aanbakt, maar ook het bakken met het foutieve vetstof (olijfolie). De laatste factor is het niet grondig ontvetten van je pan na het bakken. 


Je maakt je aangebakken pan makkelijk schoon met dit simpele trucje:


  • Voeg warm water, een schepje (baking) soda of afwasmiddel toe aan je pan een laat één uur staan. Neem vervolgens een zacht sponsje of afwasborstel, schrob de resterende resten los en spoel uit.
  • Gebruik nooit een harde spons of staalwol!