Duurzame toeleveringsketen

Duurzaamheid begint niet pas bij de productie. We waken erover dat onze toeleveringsketen strenge maatschappelijke en milieustandaarden naleeft en kopen onze grondstoffen verantwoord aan. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat alle partijen in de volledige toeleveringsketen samenwerken binnen een duurzaam proces.

Bij ZWILLING zit duurzaamheid in alles wat we doen. Niet alleen in de productontwikkeling en de productie zelf, maar ook in de volledige toeleveringsketen vanaf het aankoopproces. Binnen onze strategie hanteren we strenge ethische, maatschappelijke en milieustandaarden. Ons interdisciplinaire toeleveringsteam heeft de status quo onderzocht en een risicobeheersysteem uitgewerkt voor de hele groep. Zo kunnen we vandaag al voldoen aan de wettelijke vereisten van morgen.

 

We overtreffen de minimumvereisten van het amfori Business Social Compliance Initiative (amfori BSCI) en pakken risico’s proactief aan door onze medewerkers preventieve en curatieve maatregelen te laten treffen op hun eigen locatie.

Op die manier voldoen we niet alleen aan de vereisten van de nieuwe Duitse wet op de zorgplicht voor de toeleveringsketen (LkSG), maar spelen we ook in op de wensen van onze klanten. Dit is een belangrijke stap om de mensenrechten en milieurichtlijnen integraal in ons aankoopproces op te nemen.

Duurzaamheid begint bij het begin

We leggen de lat hoog in ons aankoopproces

ZWILLING koopt ruwe grondstoffen, tussenproducten, merchandise en verpakkingsmateriaal aan bij ongeveer vierhonderd leveranciers over de hele wereld. In 2022 gaven we 600 miljoen euro uit aan goederen en diensten. Onze relatie met onze leveranciers is gestoeld op de Werhahn-gedragscode en de maatschappelijke standaarden en governanceregels van het amfori Business Social Compliance Initiative (amfori BSCI), waar we al sinds 2017 deel van uitmaken.

Ons nieuwe risicobeheersysteem

IIn de lente van 2022 hebben we een nieuw risicobeheersysteem opgezet waarin meer aandacht is voor de mensenrechten en voor milieurisico’s. Daarmee wilden we:



  • zorgen voor meer transparantie over risicohotspots en een regelmatige rapportage opzetten;
  • risicogebieden prioriteren, zodat we de juiste maatregelen konden treffen om het risico tot een minimum te beperken.

 

Op deze vlakken werken we nauw samen met onze leveranciers

amfori: strenge standaarden voor de toeleveringsketen

Om waardige maatschappelijke standaarden in onze hele toeleveringsketen te handhaven, werken we samen met het amfori BSCI. Deze organisatie heeft een gedragscode opgesteld met aandacht voor verschillende internationaal erkende conventies en richtlijnen. Met deze gedragscode kunnen we de maatschappelijke inzet van elke partij in onze toeleveringsketen beoordelen, problemen opsporen en maatregelen treffen om ze op te lossen.

 

Om de milieunormen in onze toeleveringsketen te verankeren, hebben we ons in 2021 ook aangesloten bij het amfori Business Environmental Performance Initiative (amfori BEPI).